Forevermore

Hatdagen nummer ett

Publicerad 2014-12-31 13:05:00 i Högtider, Mode,

Jag kan inte riktigt förstå att det är Nyårsafton idag. Sista dagen på 2014 och värsta dagen på hela året: Jag HATAR Nyårsafton. Tiden har gått väldigt fort och mitt mående har varit en bergochdalbana på senaste tiden. Hoppas att ni får ett grymt 2015!! Bild från Julafton.

Pompeji

Publicerad 2014-12-18 12:25:00 i Musik, Tips, Video,

Hemma finns det nu två filmer som heter Pompeii. Den ena kommer från ginza.se och den beställde vi för att vi ville se vad som är annorlunda med den jämfört mot den andra Pompeii filmen. Filmen nedan kom iår och är hittils den bästa filmen om Pompeji som jag sett, även fast man ju alltid stör sig på små detaljer.
På lördagen fastnade jag och mamma på Kunskapskanale (eller tja, jag fastnade, hon sov) och vad går där om inte en superintressant dokumentär om Pompeji? Hur stor är chansen?
 
Har ni förresten hört talas om Herculaneum? Den staden, med ca. 5.000 invånare ligger närmare vulkanen Vesuvius och fick påhälsning av det pyroklastiska molnet först. 500 grader Celsius var molnet när det träffade Herculaneum. Och vad är så speciellt med Herculaneum? Jo, människorna där är brända skelett med stora hål i skallbenet (hjärnan började koka och exploderade sedan för trycket var för stort) och varför är där brända skelett när det finns avgjutningar av folket i Pompeji? Jo, för det pyroklastiska molnet var ''bara'' ca. 350 grader Celsius när det flöt över Pompeji för molnet hade svalnat en del.
 
I bilen på en parkering (pappa handlar och vi väntar) spelar jag låten 'Pompeii' av Bastille för mamma och på måndagen, vad händer då? Jo, då spelas 'Pompeii' på radion. Hur konstigt?

Nya modet

Publicerad 2014-12-15 21:47:00 i Mode,

Väldigt ofta tar jag på mig något konstigt, annorlunda, normalt, eller en kombination av alla tre och säger, "Nya modet" inför mammas förvirrade blick och min egen gillande blick. Idag när mamma fixade med tvätten fick jag världens bästa idé: varför inte ha tvättklämmor i håret? Och varför inte addera en fin låtsasblomma som en finfinish? Som vanligt tyckte mamma att det var en dålig idé så hon blev arg. Genier är nästan alltid missförstådda.

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela