Forevermore

Cimetière des Chiens

Publicerad 2014-10-14 22:31:00 i En Svunnen Tid, Resor,

Cimetière des Chiens (franska för Hundkyrkogården - men här ligger även andra djur begravda) är den äldsta djurkyrkogården i världen (öppnad 1899) Här lät rika människor begrava sina älskade husdjur efter ett kärleksfyllt liv och det märktes.
 
Det är inträde till djurkyrkogården (€3.50 per person) och efter att man passerat vakten möts man av denna staty nedan. Den föreställer en hund vid namn Barry, som arbetade som räddningshund i landet Schweiz. Om man vill se kroppen av hunden går så att göra på Naturhistoriska muséet i Bern, huvudstaden i Schweiz. Enligt legenden (och inskriptionen på statyn) räddade den här hunden livet på 40 människor men dödades av den 41:a då denna person trodde att den stackars hunden var en varg, men muséet i Bern säger att det inte alls är sant utan att Barry pensionerades 1812 och dog en helt naturlig död på ett kloster år 1814. Oavsett vad så tycker jag att statyn är väldigt välgjord.
Som ni ser här i bakgrunden finns här även nya gravar:
Det var väldigt magiskt att gå omkring här; magiskt och sorgligt:
Alla detaljer gör en tårögd:
En hund, som faktiskt fick sin sista vila här, var Rin Tin Tin. I September 1918 hittades han på en sönderbombad kennel i Frankrike och togs till Californien efter krigets slut, i November 1918, av soldaten Lee Duncan. Hunden fick lära sig många konster och upptäcktes en dag av en filmproducent. Rin Tin Tin debuterade i en film som heter 'The Man From Hell's River' (Om någon vet något om var man kan få tag i denna film så kontakta mig gärna på queenofdarkness@icloud.com) år 1922 som varg och han blev fort mycket berömd. Den tionde augusti 1932 så dog Rin Tin Tin i Duncan's hem i Los Angeles. Han begravdes i en bronskista men eftersom Duncan insåg att han var fattig och därmed skulle sälja sitt hus ordnade han så att hunden skulle sändas till Paris och begravas på Cimetière des Chiens. Den åttonde Februari 1960 fick hunden en stjärna på Hollywood Walk of Fame.
Här ser vi en hästgrav:
Varför döper man ens sitt husdjur till 'Farewell'??
Här har vi en gammal:
Cimetière des Chiens är en mycket stor kyrkogård och även fast alla gravar inte är omhändertagna så var det ändå en upplevelse att ha besökt den. Tragiskt nog är denna djurkyrkogård hotad av staden Paris som vill bygga lägenheter just där Cimetière des Chiens ligger eftersom det bara är ett stenkast från floden Seine.
Här ser vi den magnifika entrén:
Foto taget från bron Pont de Clichy:
Och jag, ja, jag var klädd såhär; i min fina lila walkingsuit :-)

På äventyr i Kivik

Publicerad 2014-10-13 21:16:00 i Mat & Sådant, Äventyr,

I Lördags var jag på äventyr i Kivik och inspekterade årets äppletavla som var fin:
Åt på Buhres fisk:
Skrämde folk med min tröja som kom i Fredags: 
Det var mysigt och fint i Kivik. Satt ute och åt och frös inte ens.

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela