Forevermore

Konstverk

Publicerad 2015-08-29 18:01:00 i Allmänt,

Igår eftermiddag var jag och mamma och jobbade lite på hennes jobb. Där ritade jag på whiteboard tavlan. Skulle bli min mamma men blev något annat, tänkte inte på vad. Har en idé om vad den föreställer nu i efterhand. Någon som vill skriva vad den tänker på när du ser den?


Konstnären ville också vara med på bild. Tycker att det passade att den blev suddig x)

Ett besök på Torups Slott

Publicerad 2015-08-23 17:04:00 i Äventyr,

Idag var vi på guidad visning på ett slott i Skåne som heter Torup (en bit utanför Malmö). Kände mig extremt missplacerad på grund av att jag var klädd i t-shirt och byxor (har ett myggbett (som jag fick på Djurkyrkogården för över en vecka sedan) som inte ser trevligt ut på mitt ben och ville inte klämma det med mina boots för då kanske jag hade fått en värre infektion och kallbrand och ...) Guidningen varade en timme och visst var den intressant men eh, tja, nä.. Hon nämnde saker som jag hade följdfrågor på (frågade dock ingen fråga alls då jag nästan aldrig räckte nästan aldrig upp handen i skolan (due to anxiety) och man kan ju inte fråga om allt)
Under flera år var den här tapeten borta men återbördades till slottet av nuvarande ägare (Malmö Stad) från Stockholms Auktionsverk. Den föreställer Adonis födelse.
Jag gillade verkligen detta rummet. Det är så fint när tapeten är inramad av guld (ja ni förstår säkert?) Men, jag inbefinner mig rätten att klaga på att el är dragen genom slottet.
Efter visningen gick vi en runda i slottsparken och gick naturligtvis till begravningsplatsen för djur (inte bara hundar ligger här som tavlan påstår)

Här är entrén till parken (och slottet) Den ena delen är nu privatbostad medans den andra är ett kontor för de nuvarande ägarna (alltså Malmö Stad)

Emblas Hemlighet

Publicerad 2015-08-19 09:17:00 i Tips,

Någon som minns Emblas Hemlighet som gick i Sommarlovsprogrammet Hej Hej Sommar år 2006? För ett tag sedan hittade jag filmen i en affär där man kan byta in filmer, skivor och böcker. Så världerar han det och så samlar man ihop andra till samma pris han sagt. Självklart ville jag ha den! Häromdagen började jag se den (tja, min mamma ser lite av den, men hon sover mest..) och det känns som det var igår jag såg den (vilket det var men ni förstår) Kommer ihåg allting, alla dialoger och personerna. Minns att jag då skrattade åt att Roger knäppte Snoken på näsan men nu tycker jag så synd om honom.. Det enda jag inte minns är hur den slutar.. Åh, detta är så spännande!! Barndomsminnen...

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela