Forevermore

Nyårsafton

Publicerad 2015-12-31 14:58:00 i Högtider,

Jag har aldrig gillat Nyårsafton. Tycker inte om nya år och nästa år kommer vara ett lurigt ett eftersom de pengar vi känner till ska försvinna helt. Det tycker vi inte om; jag och min familj. De pengar vi tvingas att använda nästa år är extremt fula och jag som tycker att mannen på 500kr ser väääldigt bra ut (haha) har svårt att ta in och förstå. Det är inte okej. Kommer aldrig att acceptera de nya pengarna. Ska antingen se till att handla upp allt så att jag slipper ha liggande eller inte handla alls så att jag slipper röra vid dom. Har inte bestämt hur jag ska göra än. Det är ju väldigt dyrt att byta också och vad är det ens för fel på de pengar vi har??? :'( Men jag vänjer mig väl och det ska bli intressant att blicka tillbaka på vilka resor jag åker ut på under nästa år: första resan är egentligen redan bestämd och den går i Maj när jag fyller år. Har flytt Sverige under mina senaste två födelsedagar - 2014 firades min födelsedag i Stockholm och 2015 firades min födelsedag i Belfast. Om jag får som jag vill så bär min födelsedag 2016 av bra mycket längre än Europa, men vi får se.
Jag är som Dan på denna bilden. Känns som om att alla är superduperglad på Nyårsafton och jag ba, 'Nope'

Fairytale of New York

Publicerad 2015-12-23 15:24:00 i Musik, Video,

Julen 2014 hittade jag en låt. En jullåt som jag skrev om den 18:e December: 'Den öppnade dörrar som jag aldrig trodde skulle öppnas och den fick mig att vilja åka till New York. Nu, ett år senare när jag för första gången har satt upp mål för nyår, finns att åka till New York på listan och jag ska dit nästa år'. Jag ska, haha, ja när jag bestämt mig för någonting då blir det i regel så. Och jag fick ju rätt. Redan i Februari 2015 bokades och betalades resan till USA. La till Galveston Island som säkerhet ifall jag inte skulle trivas i NYC och kanske borde jag anat att jag inte skulle trivas med tanke på vad låten handlar om. Nåväl, ska ge New York en chans till. Men inte nästa år. Kanske 2017. Vi får se. Vill inte bli lika besviken en gång till men jag vet att jag gillar New York City på något konstigt vis. Den hade något, den staden.
Det är ju Julafton imorgon och där jag bor regnar det just nu men det är ändå 10 grader varmt. Jag klagar inte. Snö, slask och halka tycker jag inte om. Inte kyla heller. Då blir min ledvärk värre. Jag trivs med denna Vintern än så länge även fast jag vet att att det förmodligen kommer bli kallare och falla snö i början av nästa år. Det blir Jul ändå, oavsett hur vädret är: alla julkakor är bakade, granen köptes i Söndags och julmaten är fixad. Idag ska vi pynta. Lika tidiga som vanligt ;.) Har inte haft tid innan. Så kan det gå.

From a dusty antiqueshop in New York to my bed in Sweden

Publicerad 2015-12-23 09:28:00 i Född I Fel Tid,

Det finns en antikaffär som jag ville besöka mer än allt annat i New York City. En väldigt ovanlig antikaffär skvallrade hemsidan om. Och ovanlig den var! Jag hade blivit mycket beskvien annars för det var på grund av Obscura Antiques & Oddities (that's the name) som jag ville till New York City. Kan ju tänka mig diskussioner i framtiden: ''Nähä, New York City alltså. Coolt. Vad förde dig dit?'' ''En ovanlig antikaffär'' Jag har ALDRIG skrivit att jag varit normal ;-) Där fanns allt konstigt och läskigt man kan tänka sig: gamla benproteser, gamla medicinburkar, djur och foster i formalin, uppstoppade björnhuvuden, gamla kort (på döda människor, ja, på allt möjligt) Allt var coolt och spännande! Hade jag bott i NYC hade jag gått dit varenda dag. Jag handlade för mycket pengar i den affären. Det fanns mer av sådant som jag ville ha men man kan inte frakta hem en glasburk från 1800-talet (eller jo man kan men nej) eller ett gammalt skrivbord (och jo det kan man men ni förstår säkert) Jag köpte (bland mycket annat) en mourning cape. Ska fråga om min blivande man (om jag någonsin hittar en vill säga) kan lägga tassarna i vädret i förtid så att jag kan använda alla mina sörjekläder MOHAHAHAHA!! Hoppas att han tycker att det är lite romantiskt i alla fall ;-) Men det finaste jag köpte i denna ovanliga antikaffär (där nästan ingenting av vad den innehöll hade varit lagligt att sälja i Sverige förmodligen) var en docka. Förmodligen har hon en gång i tiden haft både bonnet och paraply. Det intressanta är att hon är komplett annars: med underkläder, strumpor och skor varav skorna är det enda som är extremt ömtåligt = personen som ägt henne har varit extremt rädd om henne. Dockan (som jag givit ett namn: Diana) kallade på mig och jag lydde. ''Inte ska Ni vara här'', viskade jag på det främmande (för henne) språket Svenska och plockade upp henne - mörkgrönt är till och med en av två mina favoritfärger (den andra är lila) så var det ödesbestämt eller var det ödesbestämt? Hon var inte extremt dyr men hur tusan skulle jag få med henne över Atlanten? Jo, vi hade köpt skor förut och hade därför en Vans kartong där vi la kläder från Build A Bear Workshop och så henne invirad i papper och så mer kläder från BABW. Förstå min nervositet flygningen mellan New York och Houston ... På hotellrummet i Galveston vecklade jag upp henne. Inga skador. Samma händelser upprepade sig även under nästa flygning: från Houston till Stavanger och från Stavanger till Kastrup. Hon fick inga skador alls. Tack mig själv och högre makter! En sak till var jag orolig för. Jag har sett alldeles för många filmer och sett för många böcker handla om det men hon har inte börjat hemsöka mig. Än. Men så ser hon ju snäll ut också. Säkerligen tacksam för att jag tog henne därifrån. Hon ligger på silkespapper i Vanslådan på min säng. Hon verkar gilla det. Beundrar henne då och då. Kan inte förstå att jag äger henne. Den enda frågan är: vad är det hon tittar på?
Min vackra docka fotograferad på rummet i New York <3 Matchade överkastet :-)

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela