Forevermore

Jardins du Monde

Publicerad 2015-02-20 19:04:00 i Tips,

Det här tvålet använder jag och mamma och det luktar underbart. Händerna blir mjuka och hela badrummet luktar sååå gott. 

Min favoritfilm - Ghost Ship (2002)

Publicerad 2015-02-19 11:54:00 i Musik, Tips, Video,

Jag har svårt att se filmer (eftersom jag har väldigt bra filmminne och därför minns filmen = tråkigt att se den igen) men det finns en film om jag kan se huur många gånger som helst och som jag kan i princip alla repliker till och det är Ghost Ship från 2002. Här är filmaffischen:
Hur hittade jag den då? Jo, på kanal sex gick den en kväll för sisådär 3-4 år sedan och eftersom den heter Ghost Ship och jag älskar skräckfilmer så ville jag se den men eftersom sexan sände den mitt i natten så spelade vi in den. Några dagar senare (kanske veckor eftersom vi inte är jättebra på att se inspelade filmer/program) såg vi den och den blev min favoritfilm. Varken min mamma eller min pappa förstår den, fastän jag har förklarat handlingen för dom (fast att dom inte förstår den kan vara för att dom är bra på att somna när vi ser film på kvällarna)
 
Då ska jag (försöka) berätta kortfattat vad den handlar om (utan att avslöja för mycket): En man som arbetar som Väder pilot kontaktar personer på en bar. Han har hittat ett fartyg som verkar övergivet och vill ha hjälp med att bärga det. Personerna på baren arbetar nämligen med att bogsera båtar och fartyg och för det får dom pengar och eftersom fartyget mannen hittat ligger i internationellt vatten tillfaller värdet dom som tar det till hamn. Till slut åker dom ut med mannen för att försöka hitta det och plötsligt är hon där Antonia Graza, ett kryssningsfartyg som varit försvunnen sedan början på 60-talet och när dom går ombord börjar konstiga saker att hända...
För er som gillar oväntade slut, skräcfilmer och mystiska händelser är denna filmen ett måste att se. Den har allt. Det var även i den här filmen som jag återupptäckte bandet Mudvayne (som tyvärr har varit på paus sedan 2010) eftersom dom spelade in soundtracket 'Not Falling' till filmen.
I, I stand, not crawling, not falling down
I, I bleed the demons that drag me down
I, I stand, (for nothing), not crawling, (the center),
not falling down (of calms within the eye)
I, I'll bleed, (for no one), the demons, (but myself),
that pull me down (for me and no one else)

Historien Om En Förlorad Sång Som Inte Längre Är Förlorad

Publicerad 2015-02-17 11:55:00 i Musik, Video,

När jag var liten fanns det ett program som hette Trackslistan som var ett program som påminner om Svensktoppen men i Trackslistan (som gick på TV) behövde inte artisten/gruppen vara Svenska. Den låt video som fastnade mest hoss mig var ''videon med ängelen'' som jag kallade den i flera år eftersom jag absolut inte kom ihåg vad låten eller gruppen hette och inte heller hur låten gick. Så, för några år sedan när jag gick i nian ville pojkarna i min klass spela musik på lektionen. Jaha.. Men, det är ju den!! Sa jag till mig själv och skrev ner vartenda ord jag hörde på en papperslapp. När jag kom hem skrev jag alla orden på Google och låten nedan dök upp som ett av resultaten. ''TJOHO!!''' Skrek jag och skrev upp gruppen och låtens namn på en lapp, la till 'videon med ängelen' och nålade upp den på anslagstavlan i köket. Sedan dess har lappen hängt där och det ska den alltid göra även fast jag finner det svårt att den skulle glömmas bort igen.

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela