Forevermore

Ett besök i Karlskrona

Publicerad 2015-07-27 22:21:00 i Mat & Sådant, Äventyr,

Idag var vi i Karlskrona för första gången någonsin för oss alla tre. Där besökte vi Marinmuseumet där man fick gå in in en ubåt, lära sig mer om hur livet fungerar på en sådan, mycket om skepp, torpeder, krig, dykarhistorien och om tatueringar ...
Galjonsfigurer är verkligen imponerade. Ser så små och beskedliga ut där dom existerar längst fram på skeppet men när man dom kommer nära, ja då är dom riktiga jättar. Coolt att ha sett :-)
Obehagliga ser de ut dessutom med sin tomma blick ... Dessa är från 1700-talet (!) Helt ofattbart att dom ens finns kvar..
Så här ser en torped ut inuti. Det var en sådan här invecklad sak som sänkte RMS Carpathia den 17:e Juli 1918, ni vet fartyget som räddade och satte överlevarna i säkerhet efter det att RMS Titanic kolliderat med ett isberg den 15:e April 1912.
Så här ser byggnaden ut utifrån. En stor byggnad är det. Rekommenderar besökare att vara där när dom öppnar (det var vi) och boka bord på deras restaurang snarast (vi beställde till halv 12) eftersom det var ett väldigt populärt utflyktsmål idag (på grund av vädret) Man får även gå ombord på olika fartyg och så har dom en butik också fast inte så mycket souvenirer.
Sedan promenerade vi till Stortorget. Där finns en glasskiosk som heter Glassiären som skryter med att dom har 43 smaker. Dagen till ära hade dom "bara" 42.... Jag valde två smaker: Strawberry Crunch och Tropical. Crunchet är kaksmulor och Tropical smakade Ananas. Mycket god men Tropical svider i hela svalget om man äter för mycket :( Inte okej alltså..

Namnsdag

Publicerad 2015-07-22 17:11:00 i Född I Fel Tid, Mode, Äventyr,

Idag är det min namnsdag, Magdalena efter min mors favortidocka. Det är inte många familjer som firar namnsdagar men i min familj har vi alltid gjort det. Idag var vi i Åhus och lyssnade på berättelsen om Absolut, vodkan. Visste ni att Absolut är det mest sålda varumärket näst efter Coca Cola? För några år sedan såldes Absolut till Frankrike för 55 miljarder svenska kronor vilket kan jämföras med Volvo som såldes för endast 35 miljarder svenska kronor. Antagligen vet ingen varför Absolut såldes till Frankrike, Sverige hade verkligen tjänat på att ha det kvar, den Svenska staten hade mått mycket bra av det. Besöket var intressant. Ett armband och ett iPhone skal inhandlades i shoppen tillsammans med ett sugrör. Inga pennor, nyckelringar, halsband, tröjor men glas av alla de slag. Dessvärre fick man inte fotografera där inne så har inga bilder alls. Efter Åhus ämnade vi oss till café Annorlunda men på grund av en förmodad olycka så körde vi istället till Mossby kaffestuga. Av de kaffestugor och kakbuféer jag besökt i mitt liv är Mossby ändå det finaste och deras kakor är helt sagolika! Tyvärr har dom bytt ägare så den mysiga affären där de sålde gott te finns inte längre kvar. Så det kan gå. Har inga bilder därifrån heller..
 
Förra året däremot. Då var vi i Halmstad och besökte en utställning om Titanic. Har inga bilder där innefrån (för gamla saker tål inte blixt etc.) men utifrån tog pappa en bild på mig. Det var första gången jag använde kläderna från USA tror jag. Det har blivit en del sedan dess eller eh, en del och en del, utrymmet vid spegelen är så belamrat med lådor att man knappt ser helfigursspegelen hehe..

Grevar

Publicerad 2015-07-19 15:32:00 i En Svunnen Tid, Mat & Sådant,

I en svunnen tid då allting togs tillvara, där hittar man dom - grevarna som blir som en restprodukt när man gör ister. Luktar fruktansvärt gör tillverkningsprocessen men goda är di! Smakar ungefär som fläsksvålar som man kan köpa på bland annat Maxi. Förr hade man dom till potatis, smör och ägg men nuförtiden äter vi nog dom mest som snacks. Får ni chansen att testa så testa. För man ska ju inte döma hunden efter håren :-)

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela