Forevermore

Valborgsmässoafton

Publicerad 2016-04-30 17:01:00 i Högtider,

Sista April idag och ikväll ska vi välkomna våren genom att besöka elden i byn. Det är alltså Vår på riktigt efter idag, oavsett vad vädret (och jag............) tycker om den saken. 
Den här bilden togs förra året :-)

Mr. President & The First Lady

Publicerad 2016-04-29 13:38:00 i Allmänt,

I Washington D.C., USA's huvudstad har The U.S. Department of Agriculture’s, Agricultural Research Service’s U.S. National Arboretum riggat upp kameror vid ett örnbo i en park. Vem som helst i hela världen kan se de två örnbarnen (ibland även föräldrarna) oavsett tid på dygnet, då USDA även har satt upp så att man se live när det är natt där borta. Då den ena ungen kläcktes den 18 Mars och den andra ungen kläcktes den 20 Mars så är de ju ganska stora vid det här laget men jag tänkte ändå dela med mig av den här fantastiska möjligheten. Den 26 April blev röstningen av vad ungarna skulle få för namn klara: Freedom & Liberty och det är alltså USDA själva som döpt föräldrarna. Och som det även står i texten: det här ett bo i det vilda vilket betyder att syskon rivaliet kan förekomma liksom fiender som kan ta med sig en örnunge därifrån till middag. Såklart kan ju även örnungen ramla ner från boet. Klicka HÄR för att kika vad som händer i boet just i detta nu.

Throwback Thursday - Cape May, Philadelphia & Atlantic City

Publicerad 2016-04-28 12:18:00 i Mat & Sådant, Resor,

Oktober 2014. Målet var Cape May men dom har ingen flygplats så flyget gick från Kastrup till Toronto. På den tiden kunde jag sitta i Echonomy så det var en hemsk flygresa, särskilt när vi närmade oss land (Canada alltså) då det blev mycket turbulens efter många mil över Atlanten men mellan Toronto - Philadelphia var det ännu värre, där tröstatade däremot Curbie mig mycket. Maten var hemsk, ni kan se den (+ skillnaden mellan maten i Business och Echonomy) genom att klicka HÄR. Från Philadelphia till Cape May tog det runt två timmar med shuttle men det var ändå helt okej. Jag gillade inte hotellet och vet inte om jag vill tillbaka till Cape May faktiskt. Tror inte det men så hör jag det kalla och tittar på alla bilder och så ... Ja, inte vet jag. Jag hittade det i en beskrivning på en farlig hemsida (farlig om man gillar de förflutna - nu är ni varnade = right here) Drömde om det, grät, skrev en låt om min längtan (har aldrig skrivit att jag varit normal), grät lite till och så äntligen bokade jag resan och bjöd med mig mamma :-)
Rött och jag är INTE vänner men utomlands är vi; I wonder why.
Fågeln var ända framme vid min pannkaka och stal en bit :'(
Vädret var inte världsbäst även om solen sken nästan varje dag. Det var ju trots allt höst och havet testade vi inte heller för som ni kanske ser, så var vågorna väldigt aggressiva och vi vågade inte riskera något. Stranden var däremot underbar; lång och enorm så när här är högsäsong (läs: Juli) så behöver man nog inte trängas.
Floppy, Anki och Stampe fick följa med hemifrån ^^

Utanför rummet. Kan nämna att det drog väldigt mycket där nere där dörren tar slut så vi fick lägga överkastet på bilden ovan där på nätterna.
Väldigt vackra hus: jag ville ha dem allihop:
Besökte fyren men gick inte upp i den:
I gift shoppen köpte jag däremot en underbar nalle + kläderna hon bär. Hon fick såklart namnet Maya ;-)
En dag tog vi lokal buss till Philadelphia. Mamma var dum och sov hela tiden men jag ville se så mycket som möjligt. Bland annat såg jag huset dit jag ville flytta..
Vi anlände till busstationen. Vårt mål var Hard Rock Cafe och utan att veta vart vi skulle gå så kom vi rätt på det!? Snacka om tur ^^
Mamma valde chokladmilkshake och jag valde jordgubbsmilkshake:
Vi valde att dela en hamburgare. ''Well done'', sa mamma när hon beställde. Som ni kan se så fick vi den rosa. Rosa och rött kött är bland det äckligaste jag vet i matväg. Man kan väl lika gärna bespara tiden med att steka ytan och bara äta köttet direkt ur förpackningen om man nu gillar när det inte är tillagat.
Jag valde att äta en chokladdessert. I Juli (när jag var i Paris) klarade jag hela men inte den här gången. Så mätt.
Mamma valde istället en Red velvet cake där en summa pengar gick till Bröstcancerfonden. Hade alltid velat testa Red velvet cake men den var inte alls god :/
Efter Hard Rock Cafe valde vi att gå på en gata. Plötsligt ser vi rök bolma ut från ett fönster på ett lägenhetshus och brandkåren komma tutande och jävlar vad det lät. Fick hålla för öronen för det var ett riktigt öronbedövande ljud och det gjorde faktiskt ont i mina öron efteråt. Fy vad hemskt det var. Direkt när vi såg röken så vände vi. Inte ville vi se ett hus som brann. Istället gick vi till en galleria där jag bland annat fick soundtracket till filmen Frost <3 Och så såg vi en helt makalös väggmålning:
Vi tog en taxi tillbaka. Att sitta cika två timmar på en buss igen kände vi inte för. En annan dag åkte vi lokal buss in till Atlantic City. Jag var sååå förkyld. Mamma var dum och sov den dagen också. Bland annat åkte vi förbi den här coola restaurangen:
Första skymten av Atlantic City:
Vi gick på boardwalk. Så mycket tiggare. Så mycket regn.
Vi hittade en stor staty vid namn New Jersey Korean War Memorial:
Vi kom förbi Trump Taj Mahal. Ett av flera casino i Atlantic City. Vi satsade ingenting; believe it or not;
Inhyst på Trump Taj Mahal ligger även Hard Rock Cafe:
Mamma var sugen på lax och jag kände inte för att äta hamburgare så vig tog en varsin lax. Jag hade så höga förväntningar men den var inte alls god :( Jag blev så sjukt besviken. Den var stark. Den var obehaglig.
Som efterrätt valde vi att dela apple cobbler. Supergod var den:
Fin inredning som alltid:
Och helt förvånad blev jag när 'Wake Me Up' av Avicii spelades:
Därefter tänkte vi oss tillbaka till Cape May men de tyckte inte taxibilarna för vi hittade ingen någonstans. Vi gick och det ösregnade. Tillslut hittade vi en bensinmack där vi bad hon i kassan ringa efter en taxibil som kom. Han var ringde sina vänner och tyckte att vi var konstiga då vi tog taxi :/ Det var dyrt men vi kunde ju betala för oss. Ibland Ofta är folk väääldigt konstiga.

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela