Forevermore

En extra dag

Publicerad 2016-02-29 09:21:00 i Allmänt,

Under tiden jag varit borta denna gången så har jag haft extremt ont i halsen samt varit förkyld.Det började sent på kvällen förra Lördagen, sen kom förkylningen i veckan som gick. Ni vet, en sådan förkylning där man undrar hur mycket snor näsan kan rymma + en röd näsa (TIPS: ANVÄND VASELIN) Nu mår jag bättre. Inte frisk men ok. Var inte trött alls, ens när det var som värst. Det var däremot både far och mor. Pappa kom hem med det veckan innan men har inte varit förkyld alls och mamma var hemma från jobbet 4 dagar i förra veckan. Det positiva i det hela är att senast jag var förkyld var i höstas, i Galveston. Gissa hur orolig jag var över flygresan tillbaka till Norden.. Var förkyld en gång för ett antal år sedan när familjen åkte till Stockholm (Uppsala) och det kändes som om att min trumhinna skulle sprängas så ont som det gjorde. Värken i örat släppte inte förrän sent den kvällen. Det var hemskt. Men jag mådde bra under flygningen från Houston. Kan mycket väl ha varit för att jag satt där jag satt, så det är ju inte så ofta men då var näsan inte röd. Sved och gjorde ont men den stannade vid sin vanliga färg. Ja se virus.
I år är det ju Skottår vilket betyder en extra dag och den dagen är idag, yay :D Nästa gång vi får vara med om den 29 Februari är om fyra år. Skottår är ett sätt att hålla kalenderåret med det astronomiska året. Eftersom det tropiska året (årstidsåret) är cirka 365,24219 dagar långt går det inte att ständigt använda 365 dagar i kalendern. Inom loppet av 100 år skulle årstider, datum för solstånd och dagjämningar med mera då nämligen förskjutas mer än 24 dagar i kalendern. Varför är då Skottdagen i början av året? Jo, Skottdagen placerades i anslutning till romarnas nyår. Google's bild är så extremt underbar idag, I can't even ...

Stephen King's The Shining

Publicerad 2016-02-11 11:06:00 i Tips,

Många har kanske sett eller hört talas om The Shining, regisserad av Stanley Kubrick men visste ni att det finns en version till av filmen, som författaren själv regisserat? Jag har såklart sett dom båda. Stephen King's version har vi på VHS och vi fann den Sommaren som gick. Den krånglade så till den milda grad att vi trodde att vår VHS spelare gått sönder, men efter några körningar med rengöringsbandet så gick det till slut att se hela. Min pappa, som läst vääldigt många av Stephen King's böcker minns det så att Stephen King's version följer boken bättre än Stanley's. Stephen King's The Shining är också mycket, mycket kusligare än den andra versionen så detta är inget för den som lätt blir rädd.
Handlingen är i princip den samma men hotellen är olika.
Timberline Lodge ligger i Oregon och användes som exteriör i Stanley's version. Det byggdes mellan åren 1936–1938
1974 bodde Stephen King på ett hotell i Colorado som heter The Stanley Hotel. Där drömde han en mardröm och upplevde oförklarliga ting. Det han drömde och upplevde blev så småningom The Shining. Hotellet öppnades den 9nde Juli 1909, och det lockade dit Amerikas överklass.
Båda hotellen är såklart öppna för allmänheten. Såklart hade det varit coolt att åka till Colorado och bo några nätter på TSH (awesome nickname) (för come on, det är vackrare somehow) men eftersom jag är mottaglig för övernaturliga ting så tror jag inte att det hade varit en bra idé. Men tänk ändå, så läskigt det är med hotell som står öde. Klart att byggnaderna inte vill stå tomma när dom är vana vid gäster.

Kan någon berätta för mig hur ett år kan gå så extremt fort ibland?

Publicerad 2016-02-03 12:08:00 i Mat & Sådant, Resor,

Det har blivit Februari. Januari var en ovanligt lång månad tycker jag och det kommer fömodligen denna också att bli eftersom det är skottår iår. En extra dag. I och för sig är det ändå den kortaste månaden men den brukar ändå kännas så lång, så lång. Den 17nde blir det åter Veterinärbesök för Thomas's del. Vi var där den 19nde Januari senast och yes, hans tänder hade växt så fick tid den 17nde för sövning och slipning. Jag tycker inte om det. Kan inte vara bra att söva honom så ofta som det förmodligen måste bli så att det inte blir som i November. Tur att han är så snäll i alla fall <3 (och ja, jag tycker om honom igen ^^)
 
Vet ni vad jag och mina föräldrar gjorde idag för precis ett år sedan förresten? Jo, vi bokade resan till Skiathos. Ni kan ju gissa hur orolig jag var ända fram till Juni över flygresan dit eftersom det står sådant i stil med 'inget för den flygrädda' angående landingen lite varstans när man läser om just den ön i Grekland. Men det gick bra. Eller alltså; jag var så rädd att jag trodde att jag skulle dö av andningsuppehåll eftersom jag inte vågade andas när planet skulle landa. Men jag överlevde ju i alla fall. Alltid något. Skiathos ja.. Kommer nog aldrig igen att besöka Grekland tror jag. Passé. För mycket myggor och för mycket svenskar. Är inte alls hej på Charter längre. Men god mat gör dom, Grekerna. Jobbigt det där. Kanske blir det så att maten knuffar undan de negativa upplevelserna med Grekland? Mycket troligt ;-)
Jag älskar Greklands mysiga gränder:
En kväll åt vi middag med den här utsikten:
Souvlaki är bland det godaste som finns:
Som det ser ut nu så blir det nog inga resor iår. Det kan ju såklart ändras men just nu fokuserar familjen på att min mamma ska bli bra lite bättre i sin rygg. Hon har diskbråck (som är en disk som ligger mellan ryggradens kotor som har brustit och buktar in mot ryggradskanalen) och det gör såklart extremt ont vilket även leder till ovanlig gång. Hon har haft Diskbråck sedan Oktober 2014 och har fått två behandlingar med kortison insprutat i ryggen (December 2014 och Augusti 2015) och det hjälper i tre månader och efter den tiden gått så är det som om någon släcker en lampa och det gör ont igen. Hon har fått telefontid med sin doktor. Den 19:e Februari. För en telefontid. Ja, det är sant och nej, det är inte humant. Alls. Och att värken är jobbig för min mamma, det förstår jag men tjat och klagomål från henne konstant är så jobbigt att jag ibland inte vet vart jag ska ta vägen. Hon har börjat att gå på laserbehandling (fick andra gången igår kväll) så får hoppas att det hjälper. Vi Jag har en del förslag på resor som jag ska höra med resebyrån om oavsett. För att fråga kostar ingenting. Man får fråga och så får man se. Kanske blir det resor även iår. Kanske inte. Får hoppas på det bästa. För har man varit utomlands varje år sedan man var runt åtta år så går det egenltigen inte att strunta i att resa ett år.

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela