Forevermore

Ogilitiga Pengar; Jag Tycker Inte Om Det

Publicerad 2016-06-29 10:43:00 i Allmänt,

Imorgon är sista dagen att handla med 20- 50- och 1.000-kronors sedlarna. Varför vi ska byta pengar är det nog ingen som egentligen vet men alla pengar vi handlar med idag i Sverige och tar för givet kommer att bytas ut. Alla utom tio kronan som kommer att vara oförändrad. Läs mer om de nya pengarna genom att klicka HÄR. Jag tycker att detta med utbyte är extremt onödigt och jag kommer verkligen att sakna de gamla pengarna. Och visst, många (däribland min pappa) tycker att det bara är ett betalmedel men det tycker inte jag. Jag ska göra en confession; jag tycker att Karl XI (han på nuvarande 500-sedeln) ser så bra ut. Jag kommer att sakna honom. Och de andra. Fast ändå inte. Har nämligen sparat en av varje sedel. Som minne. De nya ser ut som leksakspengar! Som Euro. Som jag förut tyckte var det fulaste som fanns. De bästa hade kanske varit att man sagt JA till Euro 2003, då hade man ju sluppit dessa nya fula sedlar. Nåväl, man kanske vänjer sig (inte troligt) Vad tycker ni om de gamla och nuvarande pengarna?
 
 

Friday the 13th of May 2016

Publicerad 2016-06-28 10:31:00 i Resor,

Fredagen den 13 Maj 2016 tyckte mamma (jag hade ingen talan - utmanade ödet och så vidare) var en bra dag för att åka upp i CN Tower.
På väg upp såg vi en söt älg som verkligen påminde om Thomas. Alltså, han är så mystisk att alla konstiga djur och varelser påminner om honom, hehe <33 Älgar var förövrigt ett djur som förekom väldigt mycket i de platser vi besökte i Canada vilket måste betyda att Canadensarna älskar älgar. Älgen är klädd som Canadas ridande poliser. Vi såg inte en enda ridande polis. En besvikelse. Jag undrar var dom fanns...
Utsikten var magnifik:
Jag älskar när skuggan av tornet kommer med:
Glasgolvet i CN Tower var världens första när det öppnade den 26 Juni 1994 och med en vy på 342 meter rakt ner är det sannerligen en upplevelse. Glasgolvet är speciellt designat för att man ska kunna gå, sitta och till och med hoppa på det men även de som inte är höjdrädda kan känna svindel. Mamma är höjdrädd i vanliga fall och vägrade att titta men jag offrade mig för vetenskapen. Ja, även jag som inte är höjdrädd tyckte att det var obehagligt. CN Tower i allmänhet tyckte jag var obehagligt. Fredagen den trettonde? Nja, vissa byggnader är obehagliga helt enkelt.
Efter CN Tower försökte vi hitta en supermarket. Efter att vi frågat på hotellet, närliggande affär (där jag köpte en specialtidning om branden i Fort McMurray) samt en restaurang hittade vi dit. Det här såg vi på vägen;
Regler för byggarbetsplats:
En ritning av en hund som påminde mycket om Thomas, hehe <33
Ett tänkvärt citat:
Byggnader:
Den här byggnaden gillade jag jättemycket. Så cool!!
Och när vi rundat byggnaden på bilden ovan (Flatiron Building, egentligen Gooderham Building byggd 1892 - jämför med den kända i New York City byggd 1902, som vi inte besökte - kanske nästa gång) så var vi nära.
Efter supermarketen gick vi vägen tillbaka till hotellet och lämnade det vi köpte på rummet och begav oss ut igen för i Toronto finns ett enormt köpcentrum som heter Eaton Centre, fördelat på fem vånigar med ett sammanlagt antal av 235 olika affärer, restauranger, caféer och så vidare. Där hade vi att göra kan jag ju nämna. Vi letade inte efter något speciellt, eller jo, Converse och Vans men CONVERSE VAR DYRARE I CANADA ÄN I SVERIGE!?? Alltså, whaat?? De är ju superbilliga i USA där man kan köpa flera par :(( Nåväl.. Mamma hittade även en Canada Goose Sommarjacka som hon vill ha, typ supermycket. Äkta. Made in Canada. Gissa priset? Under 3.000kr!! Galet.. Men hon köpte ingen för ''jag väntar till Montreal'' och ni minns mitt ena tips till eventuell nästa gång?; Säg inte 'det köper jag på nästa ställe' för det finns inte på nästa ställe. Så det blev ingen jacka. Över en miljon personer besöker Eaton Centre varje vecka.
Sedan vandrade vi hemåt (utomlands är hotellet hemma) i mörkret:
Tillbaka på rummet, som var väldigt litet.
Vi packade och drack upp det sista för nästa dag bar det av till Montreal med flyg. Men vi tar det nästa gång =)

Midsommarafton

Publicerad 2016-06-24 20:09:35 i Högtider, Mat & Sådant,

Den är dagen började inte bra. Jag gillar verkligen inte åska och den åskan som dundrade inatt var ännu mindre rolig för blixtarna lyste upp hela vardagsrummet och den var väldigt nära, även om den aldrig var mitt över. Fördelen var de 10 millimeter regn som vi fick, det behövdes, så torrt som det är. Det som gjorde åskan ännu mer obehaglig var att vi tidigare på kvällen, när åskan ändå var så pass långt borta att vi kunde se på TV, kikade på ett program på fyran om Orkanen Sandy, som drog in över Karibien och USA i Oktober 2012. Fruktansvärt. Vi gick inte och la oss förrän bortemot tre eftersom vi inte ville gå och lägga oss då åskan var så pass nära som den var; vi satt i köket och diskuterade oväder och då noterade vi att varken Thomas eller Lullaby vär rädda för åskan. Båda vilade och verkade helt ointresserade av mullren och blixtarna. Skönt att veta =)
 
Det är Midsommarafton idag. Det är soligt fortfarande och vår termometer inne har visat 32.1 och den vi har på vår uteplats har visat 34.0 så det var extremt varmt men vi satt ändå därute och åt middag; det var nästan som Hawaii..
Tidigare idag var vi på äventyr vid vårt andra hus (gård mer) där pappa tvättade mammas bil medans hon och jag utforskade ägorna. Jasminen däruppe har precis slagit ut och en (baby)humla passade på att samla krafter.
I luckan bodde det ju i slutet av Maj åtta blåmesbarn. De har nu alla lämat boet men mamma talgoxe ruvar nu där i stället och hon verkade inte rädd alls. Älskar att den gamla hönsaluckan kommer till användning <3
Det som är skönt med vår gård är att det inte alls är lika varmt i boningshuset som i det hus vi bor i. Så det är verkligen skönt att gå in efter ett avslutat äventyr. Jag älskar vår gård, alla äventyr jag haft (och forfarande har), allting som går att upptäcka där, spänningen om där sitter en kanin eller inte när man kör upp där. En oas. Man kan göra vad som helst där eftersom husen inte alls ligger så tätt; friheten, som jag älskar den.
Hur har vädret varit där ni bor?

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela