Forevermore

I'm still tryin' to come to my senses But I can't look back so I'm takin' my chances

Publicerad 2016-06-03 10:21:00 i Mat & Sådant, Resor,

Idag tar vi inlägget om Niagarafallen!! Yey :D Och som både jag och mamma sagt till min far så kan man inte skriva ner upplevelesen i ord, det är liksom som att beskriva hur vatten smakar, så istället visar jag mest bilder. Ni kan aldrig ana hur svårt det var att välja ut bilder.. Eller så kanske ni kan, hmm.
 
Skylon Tower:
I en sådan här hiss åkte man upp i tornet. Inte alls så obehagligt som man kan tro:
Horseshoe Falls:
American Falls & Bridal Veil Falls (=som faller brevid):
Mamma fångade en del av alla tre:
Det var bilderna uppe från tornet. Blåste något extremt. Marknivå nästa: Var tvungen att prova Starbucks' nyhet men den var inte alls så god som jag trodde :-(
Hittade en underbar ekorre som jag ville ta med hem <33 (djuren därhemma hade hatat mig ännu mer LOL)
Vackra påskliljor:
Sedan 1846 har folk kunnat åka ut i Maid of The Mist, en sådan båt som på bilden nedan för att komma närmare fallen. Det varken ville eller gjorde vi. Om vi har lätt för att bli sjösjuka? Japp...
Amerika har blå regnkappor och Canada har röda:
So bewtiful:
Som ni kanske vet så älskar jag fåglar och dom är så oberäknerliga ibland <33
En mås ställde gärna upp på bild :-)
Bron därborta heter Rainbow Bridge (kändes lite ... fast något ska den ju heta såklart, det måste den ju ... men det finns andra namn kan man ju tycka):
Magical ...
När pappa hemma visade och berättade att man kunde se där floden blir till fall blev jag helt lyrisk. Awesome!
Där Niagarafloden blir till Niagarafallen blir man riktigt blöt. Ett fint regn kommer över en och fyller hålrum i muren med vatten. Där kan man känna hur det känns. Kallt, ja, 0 gradigt skulle jag tro. Det kändes magiskt att bli dushad av Niagara <3
En bit från fallen står denna man staty. Hans namn var Nikola Tesla och han var den förste att utvinna elektrisk energi från Niagarafallen. Han står på en AC motor, en av de 700 uppfinningar han tog patent på.
Efter Mr. Tesla fångade jag och mamma en taxi som tog oss till Hard Rock Café:
Där tog vi laxen. Intressant fakta; i Atlantic City, New Jersey, USA, Hösten 2014 så tog vi också laxen. Back then tyckte jag att den var hemskt äcklig men när vi så anlände från den resan hade jag enorma crawings på den så tja, i fortsättningen kommer jag nog kanske alltid att välja den ^^ Förstår verkligen inte hur jag inte kunde tycka om den i Atlantic City (den är ganska rejält stark) men kanske var den annorlunda kryddad då? Hmm..
Så nära men så långt borta.. Nej, vi åkte aldrig över till den Amerikanska sidan. Varför? Tja, vi.. ESTA. Denna ansökan gör det besvärligt. Man måste ha en adress i staterna för att kunna genomföra ESTA och det hade vi ju inte + dessutom så hade vi så kort tid på oss. Kanske man gör det nästa gång?
Ni kan aldrig gissa vad jag fick i en affär i Niagara?? Alltså ÄNTLIGEN!!! Den eviga jakten har nått ett slut. Ni vet inte om det kanske men varje delstat i USA har två quarter dollar var; en med själva delstaten och en med någonting från själva delstaten. Jag vet inte om jag blev lurad eller vad (för jag betalade med Canadensiska dollar) men tillbaka en gång fick jag QUARTERDOLLARN MED DELSTATEN HAWAII!!!!!!!!!! OMG!!! Visar båda quarterdollarna från Hawaii, så att ni vet vad jag menar med två quarter dollar =)
Att komma ihåg till eventuell nästa gång:
1. Man kan handla med Amerikanska pengar på den Canadensiska sidan.
2. Det finns inte mycket att göra förutom fallen. I staden finns mest casinon.
3. Åk hit i Maj. Perfekt och vackert med alla påskliljorna.

Kommentarer

Postat av: Daniella 🌙

Publicerad 2016-06-03 19:36:37

Vad magiskt <3333 och jag blev JÄTTEGLAD!!!! För alla vykort <3

Postat av: Amanda Jona [SPONTAN]

Publicerad 2016-06-04 10:56:31

Alltså wow så läckert!

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-06-08 11:42:13

Alltså orättvist :(

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-06-08 11:46:18

Tar det som att du kommer resa dit igen.

Svar: Mja, kanske.. Isåfall bo på den Amerikanska sidan :3
Karin

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-06-08 11:47:47

Älskar titeln. Mitt favoritband c:

Svar: Ja, Europe är superbra, såg dom 2011 och var extremt imponerad av Joey's hantering av mikrofonstativet.
Karin

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-06-08 11:48:42

Älskar din stavning på beautiful, säger själv bewtiful när något är fint som min älskade hund.

Postat av: Helena

Publicerad 2016-09-15 09:58:07

Hej!
Så vackert där är! Jag har själv i många år velat besöka de fallen men förstår inte hur man kommer dit. Reste ni med något slags företag? Låter fallen mycket? Vad måste man se, förutom fallen? Tack på förhand!
Hälsningar / Helena

Svar: Hej Helena, Ja, Niagarafallen var verkligen en helt underbar upplevelse =) Jag och mamma bokade resan via en resebyrå (Big Travel) så vi reste på egen hand. Vi flög direkt från Kastrup (Danmark) till Toronto med Air Canada och väl på plats i Toronto så bokade vi en shuttle (billigare än taxi) som kom relativt snabbt. Dessvärre vet jag inte exakt hur lång tid det tog (då jag somnade och vaknade, somnade och vaknade ungefär hela tiden) men runt 1 timme skulle jag tro. Visst låter fallen en del men det är inte alls störande, det är ett magiskt dån :) Jag tycker helt klart att du ska bo på den Canadensiska sidan (om du bor på 'Hilton Niagara Falls/Fallsview Hotel & Suites' som vi så är det en kort promenad med en ganska brant backe för att komma till själva promenaden för att komma fallen nära). Glöm inte Hard Rock Café (en restaurangkedja som finns i hela världen) och tveka inte att fråga, om du undrar över något mer.
Karin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela