Forevermore

Om Himlen Och Österlen

Publicerad 2016-03-29 14:58:00 i Äventyr,

Igår så åkte jag med ett flygplan för första gången sedan i November. En kort rundtur i Skåne. Det gick ... Tja, jag överlevde i alla fall. Är inte botad från min flygrädsla om jag skriver så.. Kommer nog aldrig bli det. Över Sibirien då i November skakade det så extremt mycket men jag var inte alls rädd :o Igår skakade det obetydligt i jämförelse med då. Jag var extremt rädd och höll mamma hårt i handen. Hon var också rädd. ''Men du är ju inte flygrädd'', sa jag svagt. Men planet föll och ett tag trodde jag att ... Det var ett propellerplan vi satt i: en Fokker 50 som enbart tar 50 passagerare men det var långt ifrån fullt. Konstigt egentligen med tanke på hur extremt många år sedan det var rundflygning senast. 
Har ingen aning om varför propellern ser stillastående ut när man fotograferar den ...

Pretty flowers

Publicerad 2016-03-29 10:24:00 i Högtider, Mat & Sådant,

Hoppas att ni alla hade en underbar Påsk oavsett hur ni firade. Min Påsk var jättebra. Jag bor ju i Skåne som ni kanske vet och tillhör en familj som följer traditionen och att äta ål är något som vi gör då och då (även när det inte är juletid) Ål är en fisk (ingen orm) som kan stekas, rökas eller luas (=oflådd ål som först saltas och sedan samtidigt (ibland på spett) grillas och röks) Vi tre föredrar rökt och det är rökt som ni ser på bilden. Smaken är svår att beskriva för någon som aldrig testat det men som rökt fisk fast ändå inte. Får ni chansen att testa så testa :-)
I vårt andra hus har Blåsipporna kommit:
Snart kommer även Rödsipporna:

Lindt Påskägg

Publicerad 2016-03-23 11:26:00 i Mat & Sådant,

Påsken närmar sig med stormsteg och på Lördag är det Påskafton. Känns ju som att det var härom dagen som det var Julafton. Okej, kanske inte. Men det går fort nu. Den evinnerliga jakten på chokladägg med mjölkfyllning startade förra helgen. Tusan. Anthon Berg's (och andras) påskgodis hade varuhusen ställt fram men endast det vanliga Lindt som alltid finns fanns. Likaså Marabou. Men så, skickade in pappa på ett varuhus i staden i Söndags. Yes. Willy's är bra ibland. Dom hade Lindt's påskägg men inte Marabou's :( så  jag mailade och frågade. Elektroniken är bra ibland. Marabou's påskägg fanns 2005 (kan vi ta ett moment för det ... ) och gjorde en efterlängtad comeback 2013. Limited edition. Tur man inte vet sånt. Att det var sista gången jag åt dom 2013. Nåväl. Lindt's är ju extremt goda. Får njuta av dom så länge dom finns. Hoppas att det är för evigt trots talesättet.

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela