Forevermore

King Kong

Publicerad 2016-09-29 10:12:56 i Tips,

Vissa filmer känner alla människor till och vissa filmer är så klassiska att alla borde känna till dom. Eftersom jag precis sett dessa båda versioner av klassiska filmen King Kong tänkte jag att det är dags för en slags recension av vilken version som jag tyckte bäst om. Däremot är ju åsikter så extremt olika att ni kanske inte tycker som jag. Har även sett att det finns en version av denna film från 1976 men då jag inte har sett den får mitt tycke om den film komma den dag då jag har sett den (om jag någonsin kan se den). Verkar vara en lurig film att få tag i... Även King Kong's Son (även den från år 1933) ska tydligen finnas. Hmm....
 
  • 1933
Vi börjar med orginialet från 1933 (!) som på sin tid var extremt avancerad. Man ska tänka på detta faktum hela filmen (som är 1 timme och 42 minuter) för på den här tiden så användes inte datorer till att göra film utan allting byggdes upp och skapades av levande människor. Vi har 'Special Edition' utgåvan av denna film, vilket innebär att det finns två versioner, fastän det ändå är samma; en version i svart o vitt och en i färg. Vi såg versionen i färg och inte ens då tänkte man att det är dåligt gjort. Kan tänka mig hur fantastisk den var 1933; jag fick samma känsla 2016.
 
  • 2005
Så tar vi då nyinspelningen från 2005. Jag var inte alls lika, ''Men huur gjorde dom detta??'' på den här versionen (som är hela 3 timmar lång). Jag tycker att befolkningen på själva ön där King Kong finns är mycket obehagligare än i versionen från 1933, som några jäkla ... ??? (och se den absolut inte om du tycker att krälande ting är äckliga!) Det förekommer även scener här som mest känns som utfyllnad. Som någon slags bevisning att 'vi kan minsann göra mer avancerade filmer än er' eller något i den stilen, vilket bara blir onödigt.
 
 
Så, vilken tycker jag är bäst?
Mycket lätt fråga att svara på egentligen:
Ja, ni ser kanske: 1933. Alla gånger.. Har ni hört talas om King Kong? Kanske sett den? Kanske sett alla versionerna? Vad tyckte ni?

Jag ... mår ... okej ... ???

Publicerad 2016-09-28 20:48:13 i Allmänt,

Det var inte såhär det skulle bli. Tio tusen gånger har liknande hänt. Alla gånger stod jag emot att kopiera, att klistra in och att trycka på publicera. Men inte den här gången. Jag vet att jag aldrig kommer att bli fri från allt byggmaterial som jag ligger under men kanske en dag kommer det att bli enklare? Jag betvivlar det starkt.

Är det såhär det ska vara?

Publicerad 2016-09-28 15:07:15 i Allmänt,

Personen som säger sig vara min mamma skriker på mig. Orden hon slänger ur sig har hon sagt förut men det gör ändå så jävla ont. När jag till slut bryter ihop frågar hon spydigt om hon ska ringa efter en doktor som kan komma och ta mig med sig till sjukhuset samtidigt som hon hävdar att hon tycker om mig. Där jag sitter på golvet med huvudet mot min sängkant inser jag att ingenting någonsin kommer att få mig att må okej igen. Drömmar om resor som jag satt och kollade på imorse ligger sönderstrimlade i småbitar i min papperskorg och skrattar åt mig. Vilken jävla loser. Vilket jävla misslyckande. 

Jag är skadefri sedan Januari och när tanken faller på de sylvassa bladen jag fortfarande har i min ägo blir jag illamående. Inte ens dom skulle kunna ta bort ångesten och känslan av att vara värdelös numer. Personen som jag under hela min uppväxt kallat för mamma ber mig att komma in i vardagsrummet. Men inte ens tanken på att resa långt bort från Sverige kan få mig på bättre humör. För då måste jag resa med henne. Och trots att jag tyvärr förlåter fort så tror jag aldrig att jag kan förlåta det här som idag har skett. Fan. De två resorna vi snart ska göra skrattar åt mig. Vilken jävla loser. Vilket jävla misslyckande.

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela