Forevermore

Why does it feel like night today? Something in here's not right today

Publicerad 2017-07-20 21:28:00 i Musik,

Jag tänkte skriva om Tomelilla Marknad idag men helt plötsligt känns det meningslöst. Jag går in på Instagram och kollar igenom vad jag har missat. Jag ser att Linkin Park har postat ett filminlägg med att deras nyaste musikvideo till låten 'Talking To Myself' har släppts. Jag går in på YouTube. Jag lägger muskvideon i Historik för att kunna titta på den imorgon. Jag går in på Tumblr. Jag ser ett inlägg och blir helt kall. Jag söker hans namn på internet och huvudnyheten är skriven av Aftonbladet för 40 minuter sedan: Linkin Park-sångaren Chester Bennington är död Med gråten i halsen och med svidande ögon går jag in till mamma som sitter i soffan. Jag visar henne min mobil. Hon läser. ''Jag kan inte fatta det'' Jag säger det om och om och om igen. Det går inte in. Det vill inte gå in i min hjärna att sångaren i ett av mina absoluta favoritband har gått bort. Jag skrev detta på min Tumblr och på min Instagram och det beskriver väl lite hur jag känner; I have been reached by the news that Chester Bennington of Linkin Park have died at the age of 41. I can’t stop crying. I never got the chance to see them live. I feel colder than cold. I just want to scream. I can’t believe this have happened. It feels as if this is a nightmare, that this can’t be real but Daily Mail, The Sun and The Rolling Stones Magazine have all written about it. Can this explain why I woke up in a strange fever this morning? Will I ever be able to listen to their songs again? What am I without them..? Titeln på detta inlägget ... Blir 'Papercut' den sista låt jag hör av dom? Kommer jag någonsin att klara av att titta på musikvideon till låten 'Talking To Myself'? Jag är rädd för dessa känslor. Jag har aldrig varit med om att förlora ett favoritband på det här sättet förut.

Band jag älskar: Takida

Publicerad 2017-07-20 11:25:00 i Musik, Video,

Jag har gjort nästan samma lista om Evanescence (click here) samt Within Temptation (click here) och nu är det alltså dags för Svenska Takida. Detta kommer att bli så himla svårt x)
 
Första låten jag hörde:
Det var i alla fall den första videon jag såg. Minns att jag var väldigt fashinerad av den och är så än idag.
 
Bästa videon:
Takida är ju inte världsbäst på att göra videor alltså (förutom den ovan då) men tja, jag älskar den låten och eh, jag tittade på videon minst hundra gånger efter varandra när den hade släppts.
 
Första konserten:
Min första konsert <3 Det var under deras tältturné den 6/8 2011 vid Stadion i Malmö tillsamamns med Europe och Car Park North. En jättebra konsert förutom Car Park North haha. Bilden är från när de spelade låten 'Evil Eye'
 
Två låtar jag inte gillar:
Och:
Jag älskar alla låtar som Takida har gjort och jag har alla deras album och demos (utom den första *suck*) Jag hatar inte de två låtarna. Jag tycker bara inte om dom. De är onödiga, som om de inte är klara eller något åt det hållet.
 
Fyra låtar jag tycker mycket om:
Valde faktiskt mellan Deadlock och Thomas när det var bestämt att det skulle bli en till kanin i familjen. Jag har en picture disc med den låten på en vägg i mitt rum och varenda gång jag ser den (vilket är ofta då jag älskar den) så känns det som om jag har skrivit den (oh how i wish i had) En mycket känslosam låt - när man nått den punkt i livet där man måste välja mellan att sluta andas eller leva vidare vilket är det värsta tillstånd att befinna sig i. Ett tillstånd jag varit i alldeles för många gånger. Jag undrar verkligen vad veterinärkliniken hade haft för åsikt om Thomas hade hetat Deadlock då dom tycker att Thomas är ett konstigt namn på en kanin.
Jag brukar lyssna på den låten när jag funderar på att ta mitt liv vilket är vääldigt ofta. Den är lugnande för mig och jag kan lyssna på den även om jag inte vill dö fast det vill jag ofta, next question! Oh by the way: låten finns i en akustisk version också (eller Boxroom Version som Takida kallar det själv) - HERE YOU GO Den är också bra. Beror på vilken jag väljer att lyssna på men för mig har de båda versionerna samma effekt.
Lika vacker och känslosam som 'To Have And To Hold'
Handlar den om samhellet i sig eller om en person som är en idiot? Varför inte båda? Samhället berättar hur vi ska vara och somliga människor gör allt för att förstöra allt för en (låt oss ignorera det faktum att den enda som förstör för mig själv är jag) (fast nu skrev jag ut det i alla fall...) (...) (oh well)
 
Whoa, nämen det var ju inte så svårt. Vad tycker ni om Takida? Har ni någon favoritlåt? Någon låt ni inte tycker om? Eller har ni kanske aldrig hört talas om detta band förut?

I just can't stop the pain

Publicerad 2017-07-20 08:44:00 i Musik,

Att hitta låtar som man vet att man hört förut och så plötsligt hittar man den igen; visst är det både superkul och spännande? Så är det med den här låten. Jag älskar den och jag älskar hans röst :-)
 Always breaking off
I would forget it anyway
Trying to run from myself
And at the same time fade away

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela