Forevermore

’’Greece is the most magical place on Earth’’ — Kylie Bax

Publicerad 2017-05-29 11:55:00 i Mat & Sådant, Resor,

Den sjuttonde Maj var det min födelsedag :D Jag fyllde 21 år men känner mig forfarande som fyra haha x) Vi bestämde oss hemma för att besöka Knossos men vi bodde hela 16 mil därifrån :( Så istället bestämde vi oss för att ta den lokala bussen (den finska guiden sa att den gick en gång i halvtimmen men vi stod där i en timme och tretti minuter) till Chania och det braiga med bussen var att man satte sig på valfri plats och så kom där en man och tog betalt. Det dåliga med bussen var att den körde innan man hann sätta sig... Bussen stannade på bussterminalen inne i Chania och vi följde kartan som den finska guiden hade ritat till oss och hamnade helt vilse i en stad som såg ut att bryta ut i oväder när som.
Ena sidan av min hand hade dagen till ära svullnat upp. Det var inget myggbett. Jag kunde knappt böja handen och medans jag klagade av smärta (det hjälper faktiskt lite att klaga) kom vi förbi en park med ett mycket vackert träd.
Min hand gjorde sååååå ont att jag tänkte att, ''Den kommer att bli amputerad'', och blev därför väldigt rädd. Det skumma var att en salva vi köpte i ett Supermarket på Skiathos i Juni 2015 (den hade dessutom gått ut) hjälpte en stund men sedan gjorde det lika ont igen (den luktade ammoniak men doften försvann så fort man smort in salvan) På med salvan igen - det hjälpte - ont och om igen. Till slut kom vi ner till vattnet och oj, oj, oj vad havet var i uppror...
Jag fattar inte hur man kan vilja gå ut i båt när himlen ser ut så ....
Chania Lighthouse är 21 meter högt och det nuvarande byggdes 1839:
Varken jag eller mamma trivdes i Chania men visst blir det apokalyptiskt med husen i olika färger mot den mystiska himlen...
Vi gick i hamnen, vek av in i en gränd och plötsligt började det regna:
När regnet avtagit en del återvände vi till hamnen för att äta. Vi valde en resturang som heter Neon (där satt ett svenskt par när vi kom, annars var det bara vi)
Jag ville ha souvlaki men det fanns inte och då rekommenderade han gyros souvlaki och det var sååååå gott. Mamma åt Moussaka som jag smakade, även det var faktiskt supergott.
Vi bestämde oss efter middagen för att återigen försöka hitta H&M. Vi kom förbi en arkeologisk utgrävning:
Och det var såååå coolt att se. Jag ville verkligen bli arekolog ett tag när jag var ett barn vid höjden och ett besök i en av min mormors vänner's (som fyllde 100 år) enorma lägenhet med serveringsgång var det klart: jag skulle bli arkeolog. Mormors vän's man hade varit arekolog nämligen. Numera vill jag inte bli det mer nu men det var väldigt kul att se en arkeologisk utgrävning ändå :-)
Det började regna igen ungefär då. Ett lätt regn som snabbt ökade i kraft. Vi ställde oss så under en balkong för att skula och då kom det regn förstår ni. Ett riktigt monsunregn var det. Jag har aldrig sett så mycket regn i hela mitt liv och jag kommer förmodligen aldrig att se det igen. Regnet forsade nerför gatan och när jag trodde att det skulle avta så ökade det igen. En snäll kvinna i en läderaffär bjöd in mamma i sin affär men jag ville inte gå in där. Kvinnan i affären ringde efter en taxi som kom fem minuter senare. Vattnet på gatan gick över våra skor och vi blev helt dyblöta men taxin hade läderklädsel som tur var. Han körde oss till vårt hotell och det duggregnande lätt där.
Nästa gång tar vi en kyrkogård på Kreta som vi besökte :D

I want to be buried in a pet cemetery

Publicerad 2017-05-27 21:14:00 i Allmänt,

Då myggsäsongen är igång gick jag och mamma runt på den nya delen av Djurkyrkogården medans pappa vattnade blommorna på AleX's grav den här gången. På den nya delen klipps gräset medans gräset på den gamla delen är väääldigt långt. Dåligt av det tekniska kontoret tycker jag då vi inte är de enda som har en grav att ta hand om där. På tal om dåligt: i början av Mars (måste det ha varit) fanns det en lapp på grinden in till den nya delen på Djurkyrkogården. Det var en uppmaning om att ägarna till Lucy skulle kontakta det tekniska kontoret. Alla begravningar på Djurkyrkogården ska skötas av det tekniska kontoret. Jag har inte den blekaste aning om vad det kostar eller om det ens kostar något (och årsavgiften är dessutom skrotad) men forfarande är Lucy's grav kvar. Och jag kan må låta elak och kall men om jag hade bestämt på det tekniska kontoret så hade jag grävt upp graven och tagit med mig djuret. Det är stor sannolikhet att djuret ligger i sin form och alltså inte är i en urna som djuren som begravs på Djurkykogården måste vara i. Sjävklart står markeringspinnen kvar och självklart har inte Lucy's ägare varit och tagit hand om graven på väldigt lång tid. Att ta bort djuret och lägga en lapp att djuret finns att återfå på det tekniska kontoret är det enda sättet för det tekniska kontoret att nå ägaren. Om nu ägarna till Lucy hade haft någon hjärnkapacitet alls så hade de begravt henne på den gamla delen. Inte tror jag att det tekniska kontoret märkt om där helt plötsligt hade varit en ny grav. Men såklart hade det varit lika fel även om det nu skulle ha varit så.
Att en grav inte tas om hand märks så mycket mer nu när allting grönskar. Många är de gravar på både den gamla och den nya delen av Djurkyrkogården som inte tas om hand längre. Trots att vissa gravar är från 2014 är de helt övergivna. Älskad och saknad? Nej, jag tror inte det.
Uppe vid vårt andra hus blommar Syrén och det luktar så härligt <3
Det har varit väldigt varmt där jag bor idag. +28 och det är endast Maj. Hur ska det här sluta?? Det känns som Juli och idag var första gången vi satt ute och åt middag hemmavid. Mamma och jag satt ju ute och åt middag varje dag på Kreta och i Torsdags så vi satt vi ju i backen i Kåseberga.

Dead by April

Publicerad 2017-05-26 10:12:07 i Musik, Video,

''Finns dom?'' Det är en fråga som mamma har frågat när jag spelat låtar av Dead by April i bilen och då många kanske undrar så tänkte jag nu ta upp det ämnet. Japp, Dead by April finns, i allra högsta grad. De har släppt en hel del nya låtar på deras YouTube kanal och Jimmie Strimell är tillbaka .. tills vidare.. Thank God. Inte för att Stoffe är/var dålig, bara det att jag gillar Jimmie mer som sångare och yes, Stoffe har tagit en paus från bandet. Är det för övrigt på modet att ha vackra bilder som lyric video och inte bara texten som det brukade vara för inte alls länge sedan????

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela