Forevermore

’’Greece is the most magical place on Earth’’ — Kylie Bax

Publicerad 2017-05-29 11:55:00 i Mat & Sådant, Resor,

Den sjuttonde Maj var det min födelsedag :D Jag fyllde 21 år men känner mig forfarande som fyra haha x) Vi bestämde oss hemma för att besöka Knossos men vi bodde hela 16 mil därifrån :( Så istället bestämde vi oss för att ta den lokala bussen (den finska guiden sa att den gick en gång i halvtimmen men vi stod där i en timme och tretti minuter) till Chania och det braiga med bussen var att man satte sig på valfri plats och så kom där en man och tog betalt. Det dåliga med bussen var att den körde innan man hann sätta sig... Bussen stannade på bussterminalen inne i Chania och vi följde kartan som den finska guiden hade ritat till oss och hamnade helt vilse i en stad som såg ut att bryta ut i oväder när som.
Ena sidan av min hand hade dagen till ära svullnat upp. Det var inget myggbett. Jag kunde knappt böja handen och medans jag klagade av smärta (det hjälper faktiskt lite att klaga) kom vi förbi en park med ett mycket vackert träd.
Min hand gjorde sååååå ont att jag tänkte att, ''Den kommer att bli amputerad'', och blev därför väldigt rädd. Det skumma var att en salva vi köpte i ett Supermarket på Skiathos i Juni 2015 (den hade dessutom gått ut) hjälpte en stund men sedan gjorde det lika ont igen (den luktade ammoniak men doften försvann så fort man smort in salvan) På med salvan igen - det hjälpte - ont och om igen. Till slut kom vi ner till vattnet och oj, oj, oj vad havet var i uppror...
Jag fattar inte hur man kan vilja gå ut i båt när himlen ser ut så ....
Chania Lighthouse är 21 meter högt och det nuvarande byggdes 1839:
Varken jag eller mamma trivdes i Chania men visst blir det apokalyptiskt med husen i olika färger mot den mystiska himlen...
Vi gick i hamnen, vek av in i en gränd och plötsligt började det regna:
När regnet avtagit en del återvände vi till hamnen för att äta. Vi valde en resturang som heter Neon (där satt ett svenskt par när vi kom, annars var det bara vi)
Jag ville ha souvlaki men det fanns inte och då rekommenderade han gyros souvlaki och det var sååååå gott. Mamma åt Moussaka som jag smakade, även det var faktiskt supergott.
Vi bestämde oss efter middagen för att återigen försöka hitta H&M. Vi kom förbi en arkeologisk utgrävning:
Och det var såååå coolt att se. Jag ville verkligen bli arekolog ett tag när jag var ett barn vid höjden och ett besök i en av min mormors vänner's (som fyllde 100 år) enorma lägenhet med serveringsgång var det klart: jag skulle bli arkeolog. Mormors vän's man hade varit arekolog nämligen. Numera vill jag inte bli det mer nu men det var väldigt kul att se en arkeologisk utgrävning ändå :-)
Det började regna igen ungefär då. Ett lätt regn som snabbt ökade i kraft. Vi ställde oss så under en balkong för att skula och då kom det regn förstår ni. Ett riktigt monsunregn var det. Jag har aldrig sett så mycket regn i hela mitt liv och jag kommer förmodligen aldrig att se det igen. Regnet forsade nerför gatan och när jag trodde att det skulle avta så ökade det igen. En snäll kvinna i en läderaffär bjöd in mamma i sin affär men jag ville inte gå in där. Kvinnan i affären ringde efter en taxi som kom fem minuter senare. Vattnet på gatan gick över våra skor och vi blev helt dyblöta men taxin hade läderklädsel som tur var. Han körde oss till vårt hotell och det duggregnande lätt där.
Nästa gång tar vi en kyrkogård på Kreta som vi besökte :D

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela