Forevermore

Louisa

Publicerad 2019-11-09 23:31:01 i En Svunnen Tid,

Inte jättelångt från där jag bor finns en second hand affär som en gång i tiden varit svinastall. Det luktar fortfarande inte gott där inne men de har ovanliga ting så jag besöker den då och då, trots att det nu var länge sedan sist. I December var jag och mamma där. En porslinsfigur med en hund, som jag sett i minst tio år och velat ha men aldrig fått, fick följa med hem. Äntligen liksom.. Och så, denna dockan som fick namnet Louisa.
Nallen är köpt vid ett annat tillfälle.
Mamma tyckte att hon var söt och jag kände att jag ville ha henne. Klänningen hittade jag i affären och den passar ju perfekt. Hennes byxor samt skor är egentligen till små barn.
Annan bild med väska samt en brosch som jag köpte till mig själv men som jag gav Louisa eftersom den passade till hennes klänning så perfekt.
Markaryds Samlarmarknad  köpte jag den här klänningen.
Samt matchande hatt. I efterhand kan jag ångra att jag inte köpte fler kläder från det ståndet men jag visste inte om det skulle passa. Samt så var kvinnan som sålde kläderna väldigt otrevlig.
Hon fick namnet Louisa efter Anna Godbersen's bok Deluxe (The Luxe Series) Louisa i boken är mamma till huvudkaraktärerna Elizabeth och Diana. För att rädda familjen från gatan, då Louisa's man dött och efterlämnat enorma skulder, tvingar hon sin äldsta dotter Elizabeth att gifta sig med Henry. Det är bara det att Elizabeth är förälskad i familjens kusk William..

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela