Forevermore

6/3 1896

Publicerad 2020-03-06 16:31:02 i I Historien,

Charles Brady King (2/2 1868 – 22/6 1957 ) var en amerikansk ingenjör som denna dagen, för 124 år sedan, testkör sin första bil i Detroit.
Charles Brady King's första fulltidsarbete blir på Michigan Car Company och till världsutställningen i Chicago, Illinois 1893 bygger han sin första bil som drivs av en bensindriven sintz motor. Charles testkör sin bil i Detroit, Michigan den 7/3 1896. Bilen går i cirka 11 kilometer i timmen nedför St. Antoine Street till Jefferson Avenue, och sen norrut på Woodward Avenue vidare till Grand Boulevard. Därifrån kör han hemåt men blir stoppad av en polis som tycker att han stör friden. Körningen avslutas med ett hundratal åskådare som är hänförda av vad de ser. Charles' bil följs av Henry Ford på cykel. Han kommer tre månader senare att testköra sin egen bil.
 
Tidningen The Detroit Journal intervjuar Charles om testkörningen och hans kända citat sägs, ''Jag är säker på att isinom tid kommer de hästlösa bilarna att överstiga hästen'' vilket han fick helt rätt i. Charles blir en känd uppfinnare och tjänar mycket pengar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela