Forevermore

Min Maja❤️

Publicerad 2021-02-28 23:32:00 i Högtider, Över bron till den andra sidan,

Min älskade Nalle-Maja, idag är det hennes namnsdag❤️ Maja firades tidigare den 28/2 men namnet togs bort 2001. 2022 kommer namnet att återinföras i almanackan 28/2 Lullaby fick sitt mellannamn efter Bamse's dotter. Förra året sa jag grattis till henne minst tusen gånger. Det var som om jag visste. Som om hon visste..
Det var den 28:e Februari 2020 och det var hennes sista namnsdag. Jag bakade Engelska Kakor ur min kokbok tryckt 1903. Och hon tiggde. Hon tiggde på ett sätt som hon aldrig tiggt på förut. ''Men Lullaby'', sa jag, ''Du kan inte äta det här''
 
Det var hennes sista namnsdag och nu tänker jag att om jag bara gett henne en liten bit kaka så kanske jag inte förlorat henne. De Engelska Kakorna var det sista som bakades med henne i köket.
 
Jag var i en affär idag. När man förlorat någon kan högtider vara oerhört smärtsamma. Påsken är outhärdlig. Thomas dog Skärtorsdag 2019 och hans skal begravdes på Långfredagen. Men affären idag hade dessa stickers:
Och brevid Skalman:
Jag vill tro att det betyder något. Dagen idag var hemsk, som alla dagar, men att se dessa stickers. Att se Nalle-Maja. Trots att det är påsk. Kanske sänder hon tecken till mig..?

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela