Forevermore

Ett besök i Karlskrona

Publicerad 2015-07-27 22:21:00 i Mat & Sådant, Äventyr,

Idag var vi i Karlskrona för första gången någonsin för oss alla tre. Där besökte vi Marinmuseumet där man fick gå in in en ubåt, lära sig mer om hur livet fungerar på en sådan, mycket om skepp, torpeder, krig, dykarhistorien och om tatueringar ...
Galjonsfigurer är verkligen imponerade. Ser så små och beskedliga ut där dom existerar längst fram på skeppet men när man dom kommer nära, ja då är dom riktiga jättar. Coolt att ha sett :-)
Obehagliga ser de ut dessutom med sin tomma blick ... Dessa är från 1700-talet (!) Helt ofattbart att dom ens finns kvar..
Så här ser en torped ut inuti. Det var en sådan här invecklad sak som sänkte RMS Carpathia den 17:e Juli 1918, ni vet fartyget som räddade och satte överlevarna i säkerhet efter det att RMS Titanic kolliderat med ett isberg den 15:e April 1912.
Så här ser byggnaden ut utifrån. En stor byggnad är det. Rekommenderar besökare att vara där när dom öppnar (det var vi) och boka bord på deras restaurang snarast (vi beställde till halv 12) eftersom det var ett väldigt populärt utflyktsmål idag (på grund av vädret) Man får även gå ombord på olika fartyg och så har dom en butik också fast inte så mycket souvenirer.
Sedan promenerade vi till Stortorget. Där finns en glasskiosk som heter Glassiären som skryter med att dom har 43 smaker. Dagen till ära hade dom "bara" 42.... Jag valde två smaker: Strawberry Crunch och Tropical. Crunchet är kaksmulor och Tropical smakade Ananas. Mycket god men Tropical svider i hela svalget om man äter för mycket :( Inte okej alltså..

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela