Forevermore

Den gamla kyrkogården i Kristianstad

Publicerad 2022-07-31 23:49:00 i Äventyr,

För länge sedan var jag här, på den gamla kyrkogården i Kristianstad i närheten av Skottenborg. Idag var det dags att återvända. Målet var gamla gravstenar som tidigare var inne i kyrkan. De flyttades hit för ett antal år sedan men jag upplevde konstiga händelser kring dom så jag skriver om andra stenar istället. Kanske kan ta med de nästa gång jag besöker denna kyrkorgård för hann inte gå runt överallt den här gången. Den här enorma stenen syntes redan vid grinden en bra bit bort. Nog den största gravsten jag nånsin sett. Att se att han också dog 123 var så smärtsamt. Fåglen på högsta gren i trädet bakom hjälpte lite.
(null)
Mamma pekade ut denna. Släkting till föregående. Jag har en gammal kokbok tryckt 1885 skriven av Gustafva Björklund. Ett mycket ovanligt namn och så smärtsamt att se. För jag bakade från den boken när Thomas och Lullaby var här. Men när jag tittade på bilden noterade jag det regnbågsskimrande ljuset i hörnet vilket gjorde att det kändes lättare. Är säker på det betyder något✨
(null)
Något jag märkt är att tre fåglar är en vanlig symbol i dödsannonser. Idag såg jag det på en gravsten för första gången. Börje är Thomas' mellannamn och & Sand och Sandy är två av hans många smeknamn. Fåglarna vilka är måsar känns som han, jag och Lullaby💖
(null)
Den här ser ut som en kakelugn vid första anblicken.
(null)
Men det är en minnssten över en koleraepidemi.
(null)
'Ovanlig grav' tänkte jag. Såg inte det var en kanon med kulor först.
(null)
Antagligen var han något inom militären.
(null)
Gillar verligen denna typ av gravmarkörer. Vad S1 betyder har jag ingen aningen om. Många gravar hade S och olika siffror.
(null)
'Capitainen' Har man sett Ghost Ship /2002) förstår man varför jag blev så exalterad över denna sten.'Svårt att skiljas, ljuft att råkas' - MY HEART.
(null)
Hittade en massa duvfjädrar och skatfjädrar på kyrkogården🥺❤️ Kallade ofta Lullaby min duva och Thomas för skatan💞 Jag hörde också flera duvor sjunga, och såg till och med måsar flyga över. Såg också en mumifierad duva som jag sa till föräldrarna att det var jag men de förstod inte.

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela