Forevermore

I en annorlunda tid

Publicerad 2017-07-13 11:33:16 i En Svunnen Tid, Född I Fel Tid,

I en tid då hud inte visades så som idag och då kvinnor skulle bära kjol eller klänning blev det stor uppståndelse när en kvinna kom klädd i byxor offentligt för första gången. Det var på Auteuil Hippodrome (cirka 14 minuter med bil från Eiffeltornet) på en hästtävling under sommaren år 1905 som det hände. Poliser fick skydda kvinnan och händelsen väckte stor uppståndelse. Det stod om denna händelse i tidningen i flera dagar. Man kan ju undra hur hon tänkte. Varför valde hon att ha på sig byxor? Tyckte hon att det var orättvist att inte kvinnor fick bära byxor? Det vet vi inte. Jag hade offrat så mycket för att åka tillbaka till den där dagen och se reaktionerna från personerna på den där tävligen. Vem hade åkt med mig?
Flera år efter att bilden ovan tagits, närmare bestämt år 1933, blir en kvinna mätt på stranden av en polis. Han har i uppdrag att kolla så att inte badkläderna visar för mycket hud. Om hon klarar sig eller inte förtäljer inte historien.
Man kan ju verkligen undra hur dessa människor, som reagerade så starkt då, hade reagerat om dom hade vaknat upp idag. Vi lever ju i en tid där folk solar topless och går i väldigt korta kjolar i storstäder. Modet och bestämmelserna angående mode har verkligen ändrats och det är ju verkligen tur. Jag hoppas bara att det i framtiden blir mer acceptabelt att gå klädd som man vill. Det är så jobbigt att få negativa kommentarer om ens klädstil när man redan mår dåligt sedan innan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela