Forevermore

Sing it with me if you know what I'm talking about

Publicerad 2016-10-28 17:25:00 i Resor,

Imorgon, tidigt, reser jag igen till ett annat land för att se ett band (det rimmade ^^). Till en stad som mamma besökte på 1980-talet, nämligen Norges huvudstad Oslo. Men egentligen är bandet inget band utan en duo och duons namn är Twenty Øne Piløts =)
Det var från början tal om att se dom i Wien (men så blev det utsålt innan vi riktigt hunnit bestämma oss), Moskva (men man var i så fall tvungen att skicka sitt pass till Stockholm och det ville vi inte) och Stockholm var det aldrig tal om (det har varit så mycket krångel på konserter i Sverige under årens lopp). Så det blev Oslo :) Den dyraste staden att handla i som ligger i Europa? Förmodligen. En halv bulle när mamma var där på 1980-talet kostade mer än hälften så mycket som i Malmö (där hon då bodde. Och en man i en skivaffär i Toronto skrämde mig och sa att merchandisen till 'those guys' var 'insanely expensive' .. Det blir nog intressant det här :))) Men åhh, vad jag är exalterad ^^

The universe just started slowing down Yet suddenly we're traveling A million miles an hour

Publicerad 2016-10-28 12:51:00 i Resor,

Såhär snart tre veckor senare, kommer här nu resan hem från Dublin ^^
Jag har rest med flygplan många, många gånger men vad som alltid fashinerar mig är städerna uppifrån. En gång (under en hemresa från Grekland) har jag sett ett åskoväder från ovan. Det var vackert. Kommer aldrig att se på åska på samma sätt igen. Men det var ändå så väldigt vackert, magiskt. Lite turbulens under den 1 timme och 50 minuter (sen att det kändes som om att jag satt där i 7 timmar allra minst kan ju vara intressant att veta) kändes ändå okej (reste nämligen med SAS hem också).
Those clouds:
Så skumt att sitta så långt bak:
Får väskorna ganska snabbt efter att vi gått cirka 300 mil till bagagebanden. Blir vemodig av att se pappa (as always), fångar ett tåg efter en stunds väntan (där vi under tiden berättar lite för pappa vad vi upplevt). ''Om 10 minuter anländer vi till Hyllie'', säger rösten i högtalaren efter bron ''Vi gör ett kort uppehåll''. Jag känner mig yr. Det är det sista jag minns. Jag svimmar på tåget. Jag vet inte vad som hände. Jag vet inte hur jag kommer av tåget. Alla dofter, den iskalla kylan och konturerna av Hyllie station kommer tillbaka, med en sådan kraft att jag blir rädd, när jag står på perrongen och jag blir ledd till sidan av pappa, som sedan skyndar upp till Pressbyrån för att köpa något till mig att äta. Jag har svimmat en gång förut. På en skolgård efter att jag ramlat och slagit ut en del av min tand. Jag slår mig inte den här gången. Jag undrar fortfarande vad som hände.

En samling av en svunnen tid

Publicerad 2016-10-28 09:50:00 i En Svunnen Tid,

Något jag verkligen tycker om är att leta efter gamla bilder på internet. Har en mapp på datorn där jag sparar allt intressant jag hittar. Vi tar oss en liten titt :-)
 
Grafton Street, Dublin, Irland, ca. 1870s
Niagara Falls, Ontario, Canada, c. 1860s
Södra Förstadsgatan, Malmö, ca. 1890
Strandvägen, Stockholm, runt 1890
Herr och Fru Carroll, c. 1870-1875
En dag i Central Park, New York City, 1880s
Waikiki Beach, Diamond Head i bakgrunden, Honolulu, Hawaii, tidigt 1900-tal
Atlantic City, New Jersey, 1901
Keith’s Theatre, Philadelphia, Pennsylvania, 1907
Jag vill uppfinna en tidsmaskin och resa tillbaka i tiden :'(

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela