Forevermore

I'm not afraid of changin', I'm swallowing my pride Just promise to forgive me one last time

Publicerad 2017-03-27 11:40:00 i Allmänt,

Remember this post? Nu har Blåsippan slagit ut och visar sin fulla prakt tillsammans med en vän :')
Oj, vad det var varmt igår. 17 grader och strålande sol. Någon annan än jag som har svårt att förstå att April börjar på Lördag?
Oo, apokalyptiskt....
Ahhh, so pretty!!!!!!!!
Ser ni? Tussilago har kommit!! Vid Djurkyrkogården, precis som jag förutspådde.
Det ser ut som i mitten av Juli haha x)

Hur mycket kostade saker förr?

Publicerad 2017-03-24 22:54:58 i Tips,

Född i fel tid funderar jag ofta på vad saker och ting kostade förr i världen. Särskilt intresserad blev jag igår då jag såg 'Nya Hyss Av Emil I Lönneberga', en film som jag har sett förut men som jag inte sätt på väldigt länge. Det var nämligen inte alls länge sedan som vi hittade filmen på second hand och för att veta om den fungerar så måste man ju se den. Filmen uspelar sig år 1906 (bland annat jordbävningen i Californien nämns) I den filmen så besöker Emil och hans familj bland annat en marknad. Där blir han förälskad i en häst. Han vill verkligen ha den men 300 kronor har han inte. Tyvärr blir hästen köpt av en man. Senare i filmen ska hästen få skor men den är helt omöjlig. Mannen säger att Emil kan få hästen om han håller i hästens ben medans den skos. Det fungerar utmärkt för Emil förstår att hästen är kittlig. Då mannen som köpte hästen sade att Emil skulle få hästen blir han tvungen att ge Emil hästen som får namnet Lukas. 300 kronor år 1906, hur mycket är det i dagens penningvärde? Det vet jag!!! Sökte runt och fann en hemsida. Äldre än 1873 finns inte på den hemsidan men alla andra tal går att finna svaret jag ofta undrar över. Hur mycket kostar då Lukas i dagens penningvärde? Svaret är: 15.653 kronor. Länken till den perfekta hemsidan finner du genom att klicka HÄR. Och du skrivet alltså in den siffra du vill veta (säg 300) och sen väljer du ett årtal (säg 1906) och sedan väljer du ett årtal till (säg 2016) och så klickar du på Beräkna och så kommer svaret fram :-)

I will only let you down

Publicerad 2017-03-23 11:50:00 i Musik, Video,

I Maj är det hela fem år sedan som jag åkte till USA första gången. Fem år och tolv delstater senare är jag mer förälskad än någonsin i det vackra USA. Vad som förde mig åkte till USA? En konsert... Förvånade? Nej, jag tänkte väl det ;-) Nu är ju Florida inte alls så långt borta som Japan men ändå. Jag undrar fortfarande om jag någonsin hade åkt till USA om det inte varit för den konserten. Tror inte ens jag kände till USA innan 2012? Hahaops.. Nickelback var såklart bandet jag åkte dit för. Jag älskar dom verkligen. Kommer aldrig förstå varför dom är så hatade. På den turnén hade dom såklart också förband. Men inte ett. Inte ens två. Utan tre stycken. Så coolt. Bush, Seether samt My Darkest Days. Dessvärre har MDD varit på paus sedan 2014 vilket är så himla trist (fast sångaren Matt sjunger numera i Three Days Grace) Men faktiskt tyckte jag bäst om Seether. Säkert var det för det faktum att de hade bilder och filmer på läskiga dockor. Förekommer till viss del i videon till deras första singel från deras kommande album 'Poison the Parish' som kommer den 12:e Maj. 2017 är alltså ett väldigt bra musikår hitentills.
Say what you’re keeping inside
This anticipation
I will only let you down
Say something meaningful

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela