Forevermore

Band jag älskar: Evanescence

Publicerad 2017-02-28 10:04:00 i Musik, Video,

Jag fick en jättebra idé (tycker jag själv i alla fall) för ett tag sedan. Jag gillar vääldigt många band men vissa band gillar jag mer (och har dessutom gillat mycket längre) så jag tänkte göra listor om dessa band, visst låter det spännande? ;-) Vi börjar med det band som titeln säger: Evanescence. Detta kommer att bli så himla svårt x)
 
Första låten jag hörde:
Antingen den här:
... eller den här:
Jag är 92% säker på att det är den första (men jag har ingen aning exakt om var jag hörde dessa låtar - skulle kunna vara Radio Malmöhus, en radiokanal som alltid lyssnades på när jag var hos min mormor) Visste ni förresten att 'Tourniquet' är en cover av ett band som heter Soul Embraced? Trummisen Rocky Gray (i Evanescence från 2003-2007 var med och startade det bandet 1997. Lyssna på 'My Tourniquet' (som den alltså heter i original genom att klicka HÄR - sången (grunt) börjar vid 1:21
 
Bästa videon:
Jag valde mellan den och 'My Heart Is Broken (HÄR) Men jag har en förmåga att återkomma till 'Everybody's Fool' och även se den om och om igen. En mycket mäktig låt (och känslosam video) som inte direkt fått den uppmärksamhet som den förtjänar.
 
Första konserten:
I Tokyo på Ozzfest, 21/11 2015. Reste dit enbart för just Evanescence och jag rös hela tiden och kunde inte förstå (kan fortarande inte förstå) att jag såg dom live.
 
Fyra låtar jag tycker mycket om:
Men jag gillar även versionen på 'Origin' mycket. Kan inte välja vilken av dom jag gillar bäst...
Japp, det är 'Origin' versionen av den låten jag föredrar ^^ (tänk på att låten 'Whisper' börjar 0:35 och att de där trettifem sekunderna heter 'Origin', vilket är den kortaste låten inspelad av Evanescence, än så länge) 'Origin' (ja, låten alltså) är INTE med i 'Whisper' utan ligger först på albumet 'Origin') Enligt mig är 'Whisper' på 'Origin' både mäktigare och vackrare på något vis. Avgör själva. 'Fallen' versionen finner ni HÄR.
Ahh, 'Missing' är sååå vacker!! Låtar som träffar en rakt i hjärtat, det är Evanescence bra på.
Jag tror bestämt att 'Anywhere' är den mäktigaste låten Evanescence har gjort hittils. Det finns en artist som kallar sig Passenger. Han har också gjort en låt som heter 'Anywhere' Obesvarad kärlek handlar båda låtarna om. Lyssna på hans låt genom att klicka HÄR.
 
Whoa, nämen det var ju inte så svårt. Och bara så att ni vet; jag ÄLSKAR alla låtar som Evanescence har gjort, därav ingen 'En låt jag inte tycker om' Vad tycker ni om Evanescence? Har ni någon favoritlåt? Någon låt ni inte tycker om? Eller har ni kanske aldrig hört talas om detta band förut?

And all the water in the stream couldn't ever wash her clean

Publicerad 2017-02-26 22:00:00 i Äventyr,

Söndagar är en sådan dag då vi brukar ta det lugnt. I alla fall lugnare än dagen före. Kasta i containrarna, hälsa på vår gård, handla... Och så rundor. Alltid en runda med bilen. Ibland långt bort, men oftast i närheten. Idag valde vi en annorlunda väg och se där; ett vattenfall fångade våra ögon. Bara liite mindre än Niagara Falls ;-) Men det här vattenfallet lät mer?? Niagafallens dån var magiskt men det här forsade verkligen. Mitt ute i ingenstans fanns en liten parkering, bord och stolar samt en anslagstavla. Kan tänka mig att det är supermysigt att fika där när det blir lite varmare. Får ha det i åtanke. Det är så roligt att hitta nya platser. Platser man inte hade en aning om fanns.
Mystisk byggnad där på andra sidan ån. Den vackra rosa gården till viss del dold av de två träden hade bonnagille. Bonnagille är en fest på stora gårdar. Med mycket mat oftast. Det finns en låt, som inte finns på YouTube, men texten finns HÄR.
Solen höll på att gå ner. Den elaka stjärnan har smält bort all snö som ni ser. Solen och så regnet. Snö, du är mer än välkommen att återkomma.

We're all chained to the rhythm

Publicerad 2017-02-24 14:41:00 i Musik, Video,

För ungefär två veckor sedan släppte Katy Perry en lyric video till sin nya låt 'Chained To The Rhytm' Det ska erkännas att jag har gillat Katy i många, många år och trots att jag gillade låten från första visningen så kanske den måste lyssnas på en del på innan man verkligen fastnar för den. Nedan finner ni både lyric videon och den officiella musikvideon för låten. Jag ska även erkänna att jag har svårt att välja vilken av dom jag tycker bäst om. Samma budskap, olika sätt att framhäva det på.

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela