Forevermore

I'll miss the Winter, a world of fragile things Look for me in the white forest, hiding in a hollow tree

Publicerad 2016-05-31 20:34:00 i Allmänt,

31 Maj 2016. Klockan var strax efter fem på kvällen och vi hade 24,6 inne och 24,9 ute. Det som jag tycker är det jobbigaste med Sommaren är värmen. När man sitter vid datorn och är helt kallsvettig eftersom det är så varmt, när man ska sova och det är 24 grader i rummet och man vrider och vänder sig och är helt svettig men tillslut somnar man. Det konstiga är att utomlands känner jag inte så. Kanske är det för att där alltid finns luftkonditering på rummet, att man är ute i princip hela tiden, man är klädd annorlunda. Men jag gissar på luften. Vi har alla varit där? Man behöver inte resa speciellt långt, det räcker med Paris för att känna att luften är bättre där, trots att det är en storstad. Kanske är det för att det är nytt; dofter, upplevelser, man somnar efter en händelserik dag, man upplever, tar in och gör något nytt nästan hela tiden. Jag är inget fan av Sommaren, men jag hatar den inte. Tycker bättre om Hösten och Vintern. Från Oktober till Februari. Från kyligare dagar till precis innan våren anländer med alla blommor och världen vaknar efter den långa dvalan. När det är lugnt och alla vill hem eller in eftersom det är kallt, då kan jag stå där och känna att jag önskar att det alltid var Vinter. Vintern är vacker. Sommaren är vacker. Och Hösten och Våren är också vackra. Jag tycker allra bäst om Hösten men vissa perioder, som just nu (-klockan är 20:30:12), när jag varken fryser eller är varm, utan är precis lagom; då älskar jag dig verkligen, ljuva Sommar. 

Rhododendron

Publicerad 2016-05-31 11:13:00 i Allmänt,

Idag (sista Maj!!!! HUR HÄNDE DETTA???????), eller ja, just nu är mamma på Sjukhuset; hon ska få den nervblokad hon väntat på sedan i November. Sjukvården alltså.. Tycket att den borde vara som i USA. Nåväl, hoppas att den hjälper fort för det har den gjort de andra gångerna hon fått den. Hon ska sedan vara från jobbet i två dagar så att kortisonet verkligen gör verkan, så brukar hon bli yr också, eller, hon blev det förra gången och det är länge sedan hon fick den så hon tar det säkra före det osäkra. Måste nämna att det är en väldig skillnad på hennes gång, åt det bättre. Det fanns en tid då hon knappt kunde korsa en gata, nu går det mycket bättre, även fast pappa fortfarande kör henne till porten till ingången till hennes arbete. I Canada gick det galant; det var när vi var där, i Montreal som pappa SMS:ade och skrev att det kommit ett brev från Region Skåne. Nervöst. Tur att hon inte fick en tid när vi var utomlands.. Ingenting vi räknade med att hon skulle få men det hade ju varit typiskt.
 
Igår hjälpte jag henne på sitt jobb så att hon kunde gå tidigare idag. Rhododendron står i blom. Så vackra. Ett av de svåraste orden att stava till, eller?

En märklig dag

Publicerad 2016-05-30 10:30:36 i Äventyr,

Igår var det ju Mors Dag men det var inte det som var det märkliga. Vissa dagar går till historien och igår var en sådan dag man vill uppleva igen och igen. Synd att man inte kan just det; spela in en dag vid dagens slut och återuppleva den igen. Kanske kommer i framtiden?
 
Jag klappade en levande kråkunge!!!! Verkade inte rädd alls och bet inte heller pappa när han lyfte upp den. Så extremt mjuk och underbar <33
Så söt framifrån <333 Tungan <3333
I den gamla hönsaluckan är det fullt ös för Blåmesmamma; inte mindre än åtta ungar (!) och jag undrar verkligen hur många hon fick...

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela