Forevermore

Not all heroes wear capes ;-)

Publicerad 2016-10-24 10:51:00 i Allmänt,

Jaa, jag försvann men det var förkylningens fel (om det nu är en förkylning, känns mer som en förbannelse) och jag är fortfarande inte bra. Skyller på den kalla arenan i Dublin (3Arena ligger vid hamnen så vindarna från vattnet blåste rätt in, som om arenan inte var tät, vilket den säkert inte var) Näsan har runnit så pass att jag trott att, ''Vilken minut som helst snyter jag ut min hjärna'' och hostan känns fortfarande som om jag knäckt brutit alla mina revben. Det är inte ofta jag är sjuk (senast var i slutet på Februari) men kan inte minnas att jag någonsin varit såhär dålig. Men det är ju bra. Då kanske jag aldrig blir såhär sjuk igen.
 
Morfar sa alltid att 'vaselin är bra mot allt' och det stämmer verkligen. Lilla kompisen på bild inhandlades på Acme i Cape May 2014 and is still going strong. Inget bäst före datum så jag antar att det håller i all evighet? Petroleumgelé går inte in i huden utan stannar utanpå som ett skyddande lager vilket gör det perfekt till att tillexempel ha på ömma näsor vid förkylning. Smörj in på kvällen innan läggdags och den stackars näsan mår utmärkt morgonen efter. Bästa uppfinningen!!
Sen har vi en medicin vid namn Cocillana-Etyfin (som jag i alla år har kallat för Kockelana och det tänker jag fortsätta med) som är en medicin mot hosta. Tyvärr måste man få den här luringen utskriven men jag luskade fram vår i kylskåpet. Den passerade tröskeln i Mars det här året men YOLO och den fungerar utmärkt :-) Ni kan få ett minne av mig som involverar Kockelana: Jag var ett barn vid höjden och hade hosta. Jag fick Kockelana utskriven. Och jag var vaken en hel natt ... Min stackars mamma fick sitta på en stol i köket medans jag lekte på köksgolvet för pappa skulle jobba dagen efter. Senare fick mina föräldrar veta att små barn inte ska använda Kockelana men man litar ju oftast på doktorn, right? Det finns däremot en stor nackdel med Kockelana: Den både luktar och smakar fruktansvärt (däremot har jag varit utan både smak och lukt) Och ändå ... Så smakar Kockelana mysigt, eftersom det är en smak jag minns från min barndom. Men att ta den kan ändå vara ett moment i sig (fast att någon räknar till tre eller att man dricker vatten efteråt hjälper mycket samt det faktum att man kan sova vilket förlåter allting)
(jag är inte sponsrad) (har aldrig varit sponsrad) (vill aldrig bli sponsrad) (det verkar för jobbigt)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karin

Du får gärna kontakta mig, om vad som helst, på queenofdarkness@icloud.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela